Sanayi-i Nefise Kadıköy Resim Kursu | En İyi Kurs

Atölyemizde aşağıdaki konuları içeren geniş ve kapsamlı bir temel desen ve sanat eğitimi verilmektedir.
300 TL
Resim,Güzel,Sanatlar,Kadıköy
Resim
Sanayi-i Nefise Kadıköy Resim Kursu

GÜZEL SANATLARA HAZIRLIK VE HOBİ AMAÇLI RESİM KURSU 

Atölyemizde aşağıdaki konuları içeren geniş ve kapsamlı bir temel desen ve sanat eğitimi verilmektedir.

Eğitimlerimiz
HOBİ YAĞLIBOYA başta olmak üzere karakalem teknikleri,desen,mekan,perspektif,kuru boya ,sulu boya ve mülakat aşamaları için marker teknikleri ,sinema ve sanat tarihi dersleri işlenmektedir.Sosyal çevreden katılım olduğu gibi ,akademiye hazırlık ve sanat tasarım fakültelerinde eğiitm alan öğrencilere yönelik eğitimlerimiz12 ay boyunca devam etmekte.

Sanayi-i Nefise'de Eğitim
Geometrik Formlar: iki ve üç boyutlu temel geometrik formların çizimi ve analizi yapılır, nesneleri geometrik formlar aracılığıyla kavrama ve çözümleme ile öğrencinin analitik düşünce gücünün geliştirilmesi ve üç boyutlu düşünebilme ve kurgulayabilme kabiliyeti kazanması hedeflenir. 
Perspektif: Perspektif, öğrencinin Üç boyutlu algılayabilme ve kâğıt üzerinde gerçekçi bir kurgu yapabilmesi için en önemli plastik enstrümandır. Bu doğrultuda öğrenciye çizgisel perspektif, renk perspektifi ve ton perspektifi gibi perspektif türleri gösterilerek bu konularda çeşitli uygulamalar yapılır.
Ton ve Renk Bilgisi: Nesnelerin ton ve renklerinin doğru algılanması ve uygulanabilmesi için öğrenciye temel renk ve ton bilgisi verilir. Özellikle ışık-gölge üzerinde pratik uygulamalar yapılır.
Ölçü Alma Yöntemleri: Doğru görme ve algılayabilme becerisi kazandırmaya yönelik farklı yöntem ve metodlar öğretilir.
Obje Çizimi: Edinilen temel bilgiler doğrultusunda başlangıçta modelden daha sonra ise imgesel olarak tekli ve çoklu çeşitli obje çizimleri yapılır.
Figür Çizimi: Doğru bir şekilde imgesel olarak ya da modelden İnsan figürü çizimi için özel pratik teknikler gösterilir. Gerçekçi figür çizimi için insan anatomisine dair çalışmalar yapılır.
Mekan Çizimi: Perspektif ışığında iç ve dış mekan uygulamaları yapılarak öğrencinin özellikle imgesel olarak zorlanmadan çeşitli mekanları çizebilmesi hedeflenir ve bu doğrultuda pratik bilgiler verilir.
Suluboya: Suluboya Özel Yetenek Sınavlarında bazen öğrencinin karşısına çıkabilen bir tekniktir. Bu nedenle suluboyanın teknik incelikleri gösterilerek pratik uygulamalar yapılır. Aynı zamanda, diğer teknikler gibi sulu boya da karakalemi geliştirdiğinden bu çalışma önemlidir.
Kuru Boya: Kuru Boya da öğrencilerin Yetenek sınavlarında karşılaşabilecekleri bir teknik olduğundan pratik uygulamalar yapılır.
Kolaj: Kolaj, nadir de olsa Özel Yetenek Sınavlarında kullanılan bir tekniktir. Üstelik yaratıcı yeteneği artırdığından dolayı atölyemizde bu teknikle ilgili uygulamalar yapılır.
Marker: Özellikle mekan çizimlerinde çok etkili ve güzel sonuçlar veren bir tekniktir. Öğrencilerin başarılı bir şekilde üniversitede ve meslek hayatlarında bu etkili (ve nispeten zor olan) çizim tekniğini kullanabilmeleri için pratik uygulamalar yapılır.
Heykel: Öğrencinin üç boyutlu kurgulama ve biçimlendirme yeteneğini geliştireceğinden dolayı heykeltıraş eşliğinde kil ya da benzeri malzemelerden çeşitli heykel çalışmaları yapılır.
Sanat Tarihi: Öğrencilerimizin pratik sanat bilgisini teorik olarak desteklemek, aynı zamanda görsel kültürünün gelişmesine katkıda bulunmak için özellikle Rönesans’tan günümüze belli başlı sanat akımlarını öğrenmesi amaçlanır. Bu doğrultuda haftanın bir günü sanat tarihi dersi yapılır.
Sinema: Yine Güzel Sanatlar adayı öğrencilerimizin görsel kültür, algı ve becerilerini geliştireceğinden dolayı her hafta atölyemizde sinema tarihinden seçkin filmlerin gösterimi yapılarak film konuşmaları gerçekleştirilir.

 

Resim Bölümünün Bulunduğu Fakülteler 

 - Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 

 - Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 

 - Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 

 - Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Balıkkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Kahramanmaraş Sütçü İmamÜniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Muğlu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fethi Töker Güzel Sanatlar Ve Tasarım Fakültesi

 - Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

 - Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Yorumlar

    Yorum Yaz