Çoğumuz zaman zaman zihnimizin dağınıklığından, belirli bir konuya odaklanamamaktan şikayet ederiz. Motivasyonlarımızın zayıf olduğu veya başka engellerin söz konusu olduğu bu gibi durumlarda potansiyellerimizin çok azını kullanabiliriz. Yaşamımızın geneline baktığımızda bu nedenlerle toplamda büyük bir zaman ve enerji kaybı söz konusudur.
Birçok aracı, cihazı mükemmel bir şekilde kullanabilmemize rağmen zihnimizi ve duygularımızı yeterince iyi tanımıyor, ona yeterince hakim olamıyor, dolayısıyla da onda oluşan sorunlar karşısında çoğu kez belirleyici olamıyoruz.
Konsantrasyon kendi içinde bir son değildir, aksine iradeyi geliştirme şeklidir ve bu şekilde hayatı anlamlı kılar. Tüm yaşamınızı – eylemlerinizi, duygularınızı, düşüncelerinizi – dengeli bir ruh haliyle, hayatınızda yakalamak istediğiniz başarıya kutuplaştırın.
Zihinsel konsantrasyon atölyesi, 40'ın üzerinde egzersizin de yardımıyla zihnin çalışma biçimini daha iyi tanıtan, konsantrasyonu iyileştirmek için yöntemler öneren değerli bir kaynaktır.
İçerik :
- Başarının Anahtarları
- Dikkat ve Konsantrasyon
- Zihnin Doğası
- Dikkat ve Çeşitleri
- Dostlar ve Düşmanlar
- Düşüncelerin Hareket Şekli
- Zihinsel Pratikler
- Farkındalığı Sürekli Geliştirmek
- Bedeni Konsatrasyonun Dostu Haline Getirmek
- Dikkat, Hafıza ve Hayalgücünün Konsantasyonla İlişkisi
- Duyguları ve Enerjiyi Konsatrasyonun Hizmetine Sunmak
- Sürdürülebilir Konsatrasyonun İpuçları
- Konsantrasyon Egzersizleri
- Zihinsel Hakimiyet Üzerine Tavsiyeler
Konsantrasyon Atölyesi Katılımcılarından :
- “Uzun zaman sonra kendimle konuşmamı sağladı. Beni yoran güne, zihin karışıklığıyla başlamamı sağlayan şeylerin farkında olmama yardımcı oldu. Sekiz saatlik bu atölye sonunda kendimi daha iyi hissediyorum.”
Elvan E., Mimar
- “Çok faydalandım. Çok güzel bir eğitimdi. Konsantrasyonun çok ötesinde farklı kapılar açtı. Farkındalığımı da bir çok konuda arttırdı. Çok teşekkürler. “
Neslihan B. , Mühendis
- “Öncelikle çok etkin ve faydalı bir 8 saat yaşadığımı söyleyebilirim. Bu iki günde çok şey öğrendik. Hayata bakış açım biraz daha genişledi. Keşke seminerimiz daha uzun soluklu gerçekleşebilseydi.”
Arif İ., Öğretim Görevlisi
- “Bu kadar süre dayanabilir miyim kaygısı ile geldiğim bir seminerden bu kadar rahatlamış ve faydalı bir iş yapmış psikolojisi ile çıkmış olmak beni çok şaşırttı. Özellikle alıştırmalar ve sohbet şeklinde geçen değerlendirmeler zamanın nasıl geçtiğini bana farkettirmedi. Benim açımdan ileride de hatırlanacak değerli bir hafta sonu oldu.”
Levent Ü., Avukat
- “Büyük oranda kafamdaki sorun ve problemlerin çözümü için yol gösterdi. Umarım gösterilen yolları değerlendirip kendi yolumda çözüm bulabilirim.”
Salim Y., Üniversite Öğrencisi