NLP Eğitimi Eğitimcileri:
NLP Sertifika Eğitimi, Dr. Bülent Madi, Profesyonel Koç Sefer Kayaoğlu ve Uzman Psikolog Dilek Kırcaoğlu tarafından sunulmaktadır.
NLP Eğitimi Sertifikası Onayı:
Başkent Üniversitesi Onaylı ve Sertifikalı bir Eğitimdir.
NLP Eğitimi Süresi:
Uzaktan + Online + Süpervizyon: 120 Saatlik bir Eğitimdir. Alanında uzman eğitimciler tarafından hazırlanmış videolu anlatımlar, pdf kaynaklar, canlı bağlantılar ve yüz yüze eğitim olarak sunulan bir programdır.
Eğitime Kimler Katılabilir?:
Kendini geliştirmek isteyen lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora mezunu olan herkes katılabilir.
NLP Eğitim Süreci Nasıl İlerliyor?:
1. Ön bilgi başvurunuz sonrası eğitim danışmanlarımız tarafından detaylı bilgilendirme sağlanır.
2. Video ve PDF kaynaklar, canlı bağlantılar, yüz yüze eğitimler, sınav tarihleri ve şekli hakkında bilgi alırsınız.
3. Üyelik işlemleriniz tamamlanır ve NLP Eğitimi panelindeki tüm dökümanlara erişiminiz gerçekleşir. Ayrıca mobil uygulamalarımız üzerinden de eğitimlerinize dilediğiniz yer ve zamanda erişebilirsiniz.
4. Eğitim kaynakları eğitimciler tarafından özenle hazırlanmış, Başkent Üniversitesi onayından geçmiş video ve pdf kaynaklardan oluşur, kaynaklardan yararlanarak bilgi seviyenizi geliştirirsiniz.
5. Edindiğiniz bilgileri canlı yayınlarda eğitimleriniz ile pekiştirir, kendilerinden destek alma fırsatına sahip olursunuz
6. Yüz yüze eğitimlerdeki uygulamalar ile edindiğiniz bilgileri eğitimcilerimizin kontrolü, yönlendirme ve önerileri ile hayata geçirmeye başlarsınız.
7. Eğitim sürecinizden sonra sınava tabi olursunuz ve başarıyla tamamladığınız eğitim sertifikasını almaya hak kazanırsınız.
NLP Eğitim Programı İçeriği:
-NLP nedir ?
-Sinir dili programlama
-İş hayatında NLP
-Eğitimde NLP
-Kişisel gelişimde NLP
-Sinestezi(zihinde canlandırma)
-Temsil sistemleri(görsel sistem, işitsel sistem,dokunsal sistem)
-Meta model
-Trans kavramı
-Metaforlar
-Çapa atma
-Swish tekniği
NLP UYGULAMA ALANLARI
NLP teknikleri, Psikoloji, Sibernetik, Nöroloji, Filoloji gibi bilimlerin ışığında geliştirilip artık günümüzde yönetim, eğitim, sağlık, aile, satış ve spor gibi birçok alanda başarılı bir şekilde kullanılabilmektedir. NLP uygulamalarında kişilerin kendi kaynaklarını ve potansiyellerini keşfetmeleri ve düşünsel yapılarındaki sınırlılıkları kaldırarak, esnek davranış modelleri ile hedeflerine ulaşabilmelerinin yolu ve teknikleri aktarılmaktadır.
NLP’nin uygulama alanları:
Eğitimde NLP - Ders çalışma motivasyonu - Hafıza teknikleri - Yaratıcı öğrenme - Öğrenme stratejileri - Sınav başarısını arttırma, vb… çalışmalarda kullanılabilir.
İş Hayatında NLP - Örgüt yönetimi - Liderlik eğitimi - Takım eğitimi - Başarılı yönetim - Performans arttırma - Motivasyon, karar verme, iletişim becerilerinin geliştirilmesi… vb. çalışmalarda kullanılır.
Kişisel Gelişimde NLP - Kendini tanıma - Güven ve motivasyon kazanma - Davranış değiştirme - Alışkanlık değişimi - Kişisel hedeflere ulaşma - İletişim biçimini tanıma… vb. çalışmalarda kullanılabilir.
NLP ile Elde Edilecek Kazanımlar:
NLP, gelişim ve değişimle ilgilidir. Bu nedenle NLP öncelikle kendiniz için önemlidir. NLP ile ilk önce kendi kendinize yardım etmek, desteklemek, değişiminizi gerçekleştirmek gerekir. Kendinizi ne kadar iyi tanırsanız başkalarına da o kadar yardım etme şansınız olabilir.
Bunu için ilk önce, değişim fikrini kabul etmeniz ve gelişime inanmanız gereklidir.
İkinci olarak karşılıklı etkileşime inanmalı, ilişkilerinizi anlayış üzerine yapılandırmalısınız.
Üçüncü olarak, hedeflerinizi planlamayı ve yapılandırmayı öğrenmeniz gereklidir.
NLP ile kazanabileceğimiz bazı beceriler:
- Kişi kendisiyle ilgili hedeflerine ulaşabilmek için gerekli olan tüm değişimleri gerçekleştirebilecek becerilere ulaşabilmenin yollarını görebilir.
- Kişinin kendine güvenin gelişmesini sağlar.
- İletişim becerilerinin güçlenmesini sağlar.
- Yaratıcılık gelişmesinde rol oynar.
- Değerler ve inanç sistemleri ile ilgili farkındalık sağlar.
- Beden dilinin daha doğru kullanılmasını sağlar.
- Davranış değiştirebilmeye katkıda bulunur.
- Alışkanlıkları değiştirebilmeye katkıda bulunur.
- Çatışmaların çözümünde ve problem çözme becerisi geliştirmede rol oynar.
- Sınırlayıcı düşünsel kalıplarımızı fark etmede rol oynar.
- Kişisel yetenek ve becerilerin açığa çıkarılıp pekiştirilmesinde etkilidir.
- Duygu, düşünce ve davranış kalıplarını bilinçli hale getirip hedef odaklı ve yapıcı bir şekilde geliştirilmesini sağlar.