Esila Sanat Merkezi Drama Kursu

Drama: Bir düşünceyi beden diliyle, hareket ederek, devinimle anlatımdır. İçsel bir durumun, bir tasarımın, bir düşüncenin eyleme dönüşmesidir. Dramayla birey düşünür, plan yapar, organize eder ve düşüncesini eyleme dönüştürerek uygular. Bu süreçte de yaşantılar yoluyla yeni davranış ve duyguları öğrenir, deneyim sahibi olur.
250 TL
Drama,güzel,sanatlar,çankaya
Drama
Esila Sanat Merkezi Drama Kursu

Drama: Bir düşünceyi beden diliyle, hareket ederek, devinimle anlatımdır. İçsel bir durumun, bir tasarımın, bir düşüncenin eyleme dönüşmesidir. Dramayla birey düşünür, plan yapar, organize eder ve düşüncesini eyleme dönüştürerek uygular. Bu süreçte de yaşantılar yoluyla yeni davranış ve duyguları öğrenir, deneyim sahibi olur. Böylece birey duygularını kontrol edebilme, değiştirebilme, düşüncelerini ifade edebilme, konuşarak iletişim kurabilme gibi yeteneklerini geliştirir. Drama bir bakıma oyundur. Çocuk ve oyunun birbirine ne kadar çok yakışan iki olgu olduğu tartışılmaz bir gerçektir. 

Drama yönteminde bütün duyu organları etkin bir şekilde kullanıldığı için çocuğun dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerileri gelişir. Böylece çocuk kendini ve sorunlarını ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğrenir. Drama, çocuğun utangaçlık, çekingenlik vb. olumsuz duygulardan arınmasını sağlar.

- Drama oyun oynayarak yapıldığından soyut ve teorik olay ve kavramların anlaşılıp somutlaştırılmasına yardımcı olur. Böylece olaylar karmaşık bile olsa çocuk kolayca anlar ve yorumlar, çatışmalarla olumlu biçimde baş etmesini öğrenir.

- Çocuğun düş gücünü geliştirir ve zenginleştirir. Bilim ve teknolojideki buluşların, onları bulan kişilerin öncelikle düş güçlerinin bir ürünü olduğunu düşünürsek dramanın çocukların düş gücünü geliştirmesinin ne kadar önemli olduğu kolayca anlaşılacaktır. Ayrıca sanatın ve sanat eserlerinin oluşturulmasında da düş gücü olmazsa olmaz bir koşuldur. Drama, çocukların sanatçı ruhu taşıyan bireyler olarak yetişmesinde de önemli rol oynar.

- Çocuklarda estetik duygusunun ve bilincinin gelişmesine katkıda bulunur. Böylece çocuk iyi, güzel, doğru gibi kavramları daha sağlıklı algılar ve yorumlar.

- Çocuğun eleştirel düşünme yeteneğinin gelişmesine katkıda bulunur. Çocuk, olaylara ve hayata eleştirel bir gözle bakmayı, yorumlamayı öğrenir. Böylece çocukta olay, olgu ve kavramları bir mantık süzgecinden geçirme yeteneği oluşur ve kendisine sunulan her şeyi olduğu gibi kabullenmeden araştırıcı olmaya yönelir.

- Drama çok önemli bir öğrenme yoludur. Drama arcılığıyla çocuk, olaylar ve durumları, bunların arasındaki bağlantıları kolayca öğrenebilir. Böylece çocuğun problem çözme yeteneği gelişir ve kendi ayakları üzerinde durabilme becerisi kazanır.

- Drama grupla yapılan bir etkinlik olduğundan çocuğun işbirliği yapma, sosyal ilişkiler, iletişim kurma gibi sosyal yönlerinin gelişmesine katkıda bulunur, çocuğun sosyal gelişimini hızlandırır. 

Eğitmenimiz Sevtap ÖZDEMİR;

08.07.1982 Ankara doğumludur. Uzun bir süre çeşitli kurslarda drama ve tiyatro eğitimi aldıktan sonra, Müjdat GEZEN Konservatuvarı oyunculuk bölümünü kazanmıştır. 5 sene Müjdat GEZEN Sanat merkezinde oyunculuk yapmıştır. Özel tiyatrolarda oyunculuk mesleğine devam etmiştir. Halen, devlet okullarında ve sanat merkezimizde drama ve tiyatro eğitimi vermektedir.

 

GÖREV ALDIĞI OYUNLAR

Minnak ile Sevtap

Tom ve Jerry

Kırmızı Başlıklı Kız

Bremen Mızıkacıları

Sevimli Köpek Poly

Senger Bop ve Arkadaşları

Madagaskar

Alice Harikalar Diyarında

Bir Şehnaz Oyun

Asiye Nasıl Kurtulur?

Soğan ve Kabukları

Rumuz Goncagül

Sinek Kadar Kocam Olsun ( Tek kişilik Gösteri )

ASİSTANLIĞINI YAPTIĞI OYUNLAR

Fosforlu Cevriye

Soğan ve Kabukları

YÖNETTİĞİ OYUNLAR

Televizyon Denen Karanlık Pencere ( Kemal ORUÇ )

Bilgisayar Oyunu mu, Gerçek Oyun mu ? ( Kemal ORUÇ )

Laz Ajan ( Kemal ORUÇ )

Ev Hali ( Kemal ORUÇ )

Kumbara ( Sevtap ÖZDEMİR )

Ah Şu Gençler ( Turgut ÖZAKMAN )

Yorumlar

    Yorum Yaz