Gümüş Nota Sanat Akademi Bağlama Kursu

Bağlama kursları öğretmen eşliği ile bireysel olarak yapılmaktadır. Nota eğitimi ile paralel yürütülen bir bağlama müfredatı işlenmektedir. Küçük yaş grubu öğrencilerde çocuğu sıkmayan, eğlenceli ve dikkat çekici farklı bir ders programı izlenmektedir. Farklı yaş grupları göz önünde bulundurularak hazırlanan müfredatlarda klasik bağlama metodları ile birlikte modern teknikler ve popüler türkülere de yer verilmektedir.
0
Bağlama, Müzik
Bağlama

Bağlama Hakkında
Bağlama Anadolu’da kullanılan telli, uzun saplı ve şişkin gövdeli bir çalgıdır. Atası kopuz dur. Yazılı kaynaklar kopuzu, bin yıl öncesine kadar götürebilmektedir. Kopuz hakkında tesadüf edilen ilk metinler, Uygur Türklerine aittir. Bu metinleri inceleyen Pelhut, bir metinde Uygur Türklerinin İdikut adı verilen hükümdarlarından Bökü Kağan’ın gayet güzel kopuz çaldığını ifade etmiştir. İlk Türk kopuzunun göğüs kısmı deriden imal edilmiştir. Sapında perdeler bulunmaktadır ve telleri at kılından yapılmıştır. Tarihçi Hammer, kopuzun ahşap göğüs kısmının XVI. yüzyılda Anadolu Türklerince yapıldığını belirtir. Ataman’a göre,  uzun saplı armudi veya üç kenar gövdeli olup,önceleri perdesizken Anadolu’ya gelişle birlikte bağırsak ya da at kılından yapılan telleri madeni tele dönüşmüş, sapına perdeler bağlanmış bir çalgıdır.


Bağlama Kursunun Faydaları

  • Konsantrasyon süresini ve odaklanmayı arttırır.
  • Geniş repertuarı ile Türk halk kültürünü tanıtır ve aşılar .
  • Problem çözme becerisi kazandırır.
  • İnce motor becerilerini kuvvetlendirir.
  • Müzikal işitme ve ritimsel algılama duygusunu geliştirir.
  • Sonuç değil süreç odaklı bir yaşam tarzı benimsetir.

MEB Sertifika Programı
Ankara’da Yenimahalle merkezde MEB’e bağlı en büyük ve en profesyonel kurum olarak hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz. Talim Terbiye Kurulundan geçen ve MEB tarafından kabul edilen resmî müfredatların belirlediği hafta sayısı, ders saati ve öğrencinin uygun koşullarına göre eğitim süreci başlatılır. Eğitim sürecini düzenli ve verimli geçiren öğrenciler belirlenen sürecin sonunda KUR BİTİRME SINAVIna tabi tutulur. Kur bitirme sınavında başarılı olan öğrenciler dahil oldukları seviyeyi belgeleyen MEB onaylı SERTİFİKA almaya hak kazanır. Bu sertifikalar öğrencinin bağlama eğitim seviyesini belgeler niteliktedir. Her sertifika sonunda öğrenciler bir üst kura kayıt hakkı kazanır. Programın sonunda kazanım anlamında da yeterli olan öğrenciler son bir sınava tabi tutulur. Bitirme sınavından başarılı olan öğrenciler USTA ÖĞRETİCİ SERTİFİKASI alma hakkı kazanır. Usta Öğretici Sertifikası bir meslek edindirme sertifikası niteliğindedir. Bu belgeyle 18 yaşını dolduran her birey Halk Eğitim Merkezleri, Gençlik Merkezleri , Meb’e bağlı müzik kursları, dernekler ve özel okul kulüp çalışmalarında eğitmenlik yapabilir. Aynı zamanda yurt dışındaki tüm Türk derneklerinde geçerliliği vardır.


Ailelere Tavsiyeler
Eğitim sürecinde ailenin olumlu pekiştireç kullanması çok önemlidir. Olumlu pekiştireç ödül demek değildir. Ödül ve ceza çocukta sonuç odaklı bir eğitim süreci yaşattığı için tercih edilmemelidir. Bunların yerine, çocuğu onurlandırmak, cesaretlendirmek teşvik etmek ve çocuğa teşekkür etmek, eğitim sistemini çok daha sağlıklı sürece sokacaktır. Evdeki çalışma ortamını çocuğun en çok vakit geçirdiği ve ailenin de dahil olabileceği ortak bir alanda oluşturmak yine siz ebeveynlerimize düşmektedir. Ankara‘da ve Yenimahalle‘de hizmet veren en profesyonel Modern Dans, Bale ve Müzik Kursu olarak siz ailelerimize, çocuklarınızı bizlere emanet ettiğiniz için çok teşekkür ederiz.    

Yorumlar

    Yorum Yaz

    1
    Menu