1- Klasik Gitar: Naylon ve genellikle 6 tele sahip olan masif ahşap akustik çalgıdır. Bu enstrüman ile, Klasik Batı müziği, Folk müziği, İspanyol geleneksel müziği (Flamenko), Fingerstyle cover, Popüler modern müzik türleri icra edilebilmektedir. Öğrencinin talebine bağlı olarak branş, eğitmenin yönlendirmesiyle seçilir ve ilgili eğitim müfredatına başlanır. Klasik gitar eğitimde dünyaca ünlü LCM-ARENAS (Flamenko) – CHARLES DUNCAN/ MODERN APPROACH TO CLASSIC GUITAR metodları kullanılır, yanı sıra her öğrencinin yapısal farklılıkları göz önüne alınarak, kişiye özel yöntemler geliştirilir ve uygulanır. Konservatuvar ve güzel sanatlar fakültelerine hazırlık, Hobi amaçlı sosyal gelişim, Popüler müzik – çal&söyle gibi hedefler doğrultusunda birebir eğitim ve kaynak sağlanır.
2- Akustik Gitar: En genel şekliyle 3 çelik, 3 bakır sarım telden oluşan geniş gövdeli ahşap çalgıdır. Bu enstrüman ile, Western Country, Modern folk, Popüler modern müzik, Fingerstyle ve kısmen Blues gibi müzik türlerini icra etmek mümkündür. Çoğunlukla bu enstrümanın akorlar, ritmler, arpejler ve sololardan oluşan ve klasik gitara nazaran daha dar ve yüzeyel bir müfredatı vardır. Başlangıç seviyesinde pozisyon, eklem kuvvetlendirme, picking (pena tekniği) ve temel müzik teorisi uygulandıktan sonra repertuar çalışmasında eğitmen yönlendirmesiyle dökümantasyon eklenmelidir.
3- Elektrik Gitar: Toplumda ”elektro-elektronik” şeklinde de tabir edilen, manyetik mikrofonizasyon mekanizmasına sahip olan, gövdesi akustik olmayan (rezonatif) ve yaygın haliyle 6 telli modern çalgıdır. Bu enstrüman ile Pop, Rock, Blues, Jazz, Metal ve modern alternatif türde müzikler icra edilebilmektedir. Elektrik Gitar eğitiminde, Selim Işık – Bora Uslusoy – Bülent İşbilen metodlarından karma şekilde faydalanılmaktadır.
Sanart Müzik Evi konservatuvar mezunu ve etkin sanat yaşamı devam etmekte olan eğitmenleri ile her yaş grubuna özel hazırlanmış Gitar eğitim müfredatlarıyla sizlere kaliteli bir eğitim sunmayı hedeflemektedir.
Müzik bölümlerimizde sunduğumuz eğitim programı, haftada 1 gün 1 saat enstrüman eğitimi, ayda en az 1 saat nota bilgisi ve solfej dersinden oluşmaktadır. Tüm müzik eğitimlerimiz özel ders formatında işlenmektedir.
Gitar çalmak doğru eğitmenlerin desteği ile zor değildir, Gitar eğitimi sırasında aşama aşama ilerlendiği için kursumuz sizin ilerleme seviyenize ve ilginize uygun olarak eğitim programları hazırlar. Enstrüman çalmak için yetenekten öte asıl ihtiyacınız olan şey enstrümanınıza olan tutkudur.
Önemli Notlar : Her enstrümanın eğitiminde genel müzik teorisi , performans derslerine entegre ve harici olarak verilir. Teorik , armonik, literatürel içerik enstrüman icracılığının gelişmesinde yadsınamaz büyüklükte öneme sahiptir. Tek yönlü ve kısır bir birikim, kendi kendine ilerleme-gelişme döngüsüne dahil olamayacaktır. Bu sebeple repertuar çalışmasına geçmek için acele edilmemeli, sabırla ve özenle teknik çalışmalar uygulanmalıdır.