Sanat Müzik Evi Keman Kursu

Keman yaylı çalgılar ailesinin en yüksel telden çalan ve en küçük üyesidir. İnsanı derinden etkileyen eşsiz güzellikteki sesiyle yaylı çalgılar ailesinin en önemli üyesidir. Sesi diğer çalgılara göre birçok bakımdan insan sesine daha yakındır.
0
Keman, Müzik
Keman

Sanart Müzik Evi konservatuvar mezunu ve etkin sanat yaşamı devam etmekte olan eğitmenleri ile her yaş grubuna özel hazırlanmış Keman eğitim müfredatlarıyla sizlere kaliteli bir eğitim sunmayı hedeflemektedir.

Müzik bölümlerimizde sunduğumuz eğitim programı, haftada 1 gün 1 saat enstrüman eğitimi, ayda en az 1 saat nota bilgisi ve solfej dersinden oluşmaktadır. Tüm müzik eğitimlerimiz özel ders formatında işlenmektedir.

Keman çalmak doğru eğitmenlerin desteği ile zor değildir, Keman eğitimi sırasında aşama aşama ilerlendiği için kursumuz sizin ilerleme seviyenize ve ilginize uygun olarak eğitim programları hazırlar. Enstrüman çalmak için yetenekten öte asıl ihtiyacınız olan şey enstrümanınıza olan tutkudur.

Önemli Notlar :  Her enstrümanın eğitiminde genel müzik teorisi , performans derslerine entegre  ve harici olarak verilir. Teorik , armonik, literatürel  içerik  enstrüman icracılığının gelişmesinde yadsınamaz büyüklükte öneme sahiptir. Tek yönlü ve kısır bir birikim, kendi kendine ilerleme-gelişme döngüsüne dahil olamayacaktır. Bu sebeple repertuar çalışmasına geçmek için acele edilmemeli, sabırla ve özenle teknik çalışmalar uygulanmalıdır.

SIKÇA SORULAN SORULAR:
1- Ne kadar sürede Keman çalmayı öğrenirim?

Böyle bir standart tespiti söz konusu değildir. Her insanın analitik algısı, motivasyonu, fiziksel özellikleri, donanım yeterliliği farklılık göstermektedir.


2- ”X” enstrüman mı  ”Y”  enstrümanı mı denemeliyim?
Elbette fiziksel yeterlilikleri göz önüne alarak yönlendirme yapmak mümkündür, bu işlem çok kısa bir sürede sonuçlanmaz. Zamanla öğrencinin müzikal yatkınlıkları açığa çıkacaktır ve yönelim büyük ölçüde kendiliğinden oluşacaktır.


3- ”X” parçayı-eseri ne zaman çalarım? Teorik detaylara çok girmeden doğrudan böyle çalışabilir miyiz?
Belirlediğiniz müzik eserinin teknik donanımına bağlıdır. İlk soruda olduğu gibi bahsi geçen     yeterliliğe ne zaman ulaşacağınız bir çok parametreye bağlıdır.  -Hayır.  yüzeysel de olsa teorik ,  grafiksel bilgi olmadan ve teknik çalışmalar ilerlemeden ”parça-şarkı”  çalışması yapılamaz. Bu çok sağlıksız ve nitelik yönünden eksik sonuçlar doğurur.


4- Çocuğuma Keman dersi aldırmak istiyorum ama kendisi istekli değil. Ne yapmalıyım?
Enstrüman çalmak-öğrenmek  genel kanının aksine oldukça ciddi ve özen, emek, vakit isteyen, ödev sistemine dayalı bilimsel bir faaliyettir. Dolayısıyla hiç kimse bir başkasının isteğiyle yeterli çalışma azmini oluşturup enstrümanın hakkı olan eforu sağlayamaz. Bu uğraş büyük olasılıkla  ”daha da uzaklaşma-nefret etme” ile sonuçlanır. Bu durumda yapmanız gereken, konunun uzmanları ve çocuğunuzun farklı enstrümanlar ile, örnek (demo) dersler-görüşmeler  yapmaktır. Asla zorlamadan, doğru tanıtarak  seçimler yapmasını sağlamak bir ebeveynin bu konudaki görevi için yeterlidir.


5- Kaç yaşından itibaren Keman çalınabilir?
İstisnai durumlar haricinde, 7-8 yaştan itibaren Keman eğitimine başlanabilir.  Bundan önceki yaş gruplarının temel müzik – piyano gibi enstrümanlara yönlendirilmesi olasıdır.


6- Keman mı zor, Piyano mu zor?
Her enstrümanın zorluk derecesi kişisel yeterlilik ve algı, değerlendirme, işleme kapasitesiyle doğru orantılıdır. Dolayısıyla engellenemez.


7- Diyelim ki Keman eğitimine başladık …  Ya devam etmezse, o enstrüman elimizde mi kalacak?
Devam edip etmemek tamamen rastlantısaldır. Bir öngörüde bulunmak mümkün değildir. Hemen her müzik enstrümanı, ikinci el değerleri olan, kolaylıkla elden çıkarılabilen ürünlerdir. Fakat enstrüman bir ev için prestijli, değer katıcı bir materyaldir.  Eğitimden vazgeçilse bile çabucak elden çıkarılmaması önerilir.


8- Bana” kulağın yok” dediler. Bu durumda eğitim almam bir işe yarar mı?
Elbette yarar. Müzik kulağı yeterliği, 8. numaralı kranyal sinir (nervus vestibulocochlearis) kullanarak sinir uyarılarına dönüşür. Ve beynin thalamus bölgesinde işlendikten sonra frekans algısı oluşur. Bahsedilen fiziksel proses  bir kas gelişim süreci gibi, düzenli egzersiz ve doğru-eğitici müzikler dinleyerek  yıllar içinde müzik algısını geliştirir. Dolayısıyla  müzik kulağınız eğitimle gelişecektir, açılacaktır.

Yorumlar

    Yorum Yaz

    1
    Menu