Ücretsiz YDS Yayın Ve Kaynakları
Alanında Uzman Eğitmenler
Tarama Ve Deneme Sınavları
Prestige English olarak YDS gibi zorlu bir sınavın adaylarımız için taşıdığı önemin farkındayız. İşte bu nedenle Prestige English’te kaliteli bir eğitim hizmeti sunmak için yoğun ve kapsamlı bir çalışma yapıyoruz.
Öncelikle kursumuzu tercih eden YDS adaylarının en az ‘Intermediate’ düzeyinde olması gerekmektedir. Intermediate seviyesinde olmayan adayların YDS gruplarımıza katılmadan önce Elementary ve Pre-Intermediate seviyelerini içeren Genel İngilizce Programlarını almaları ve ardından YDS ÖNHAZIRLIK Programlarına katılmaları sınavda başarıya ulaşmak için izleyebilecekleri en sağlıklı yoldur.
NEDEN PRESTIGE ENGLISH?
Prestige English'i tercih eden YDS adayları seviye tespit sınavına tutularak uygun gruplara yerleştirilirler. Ayrıca adaylarımız uygun gruplara yerleştirildikten sonra Grammar, Reading, Vocabulary üçlüsünün aynı oturumda verildiği yepyeni bir eğitim alırlar..
YDS‘ de bir ilki daha gerçekleştiren kurumumuz.YDS DAILY PACKS adlı yayınımızla her oturumda grammar, reading, vocabulary eğitimi verir; öğrencilerine soru çözümü ve soru analizleri yaptırır.
Sistematik tekrarlarla bilgi kalıcılığını sağlayan öğretmenlerimiz testler, ödevler ve sık sık uygulayarak deneme sınavlarıyla öğrencimizin başarıya bir adım daha yaklaşmasını sağlarlar..Pek çok eğitim kurumu tarafından ücretli olarak verilen video eğitim, kurumumuzda 128 saatlik programa ek olarak ücretsiz verilmektedir.
YDS nedir?
YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) ÖSYM tarafından 7 Nisan 2013 yılından itibaren uygulanmakta olan bir dil sınavıdır. Bu tarihten önce KPDS ve ÜDS olarak anılan sınavların yerine artık YDS uygulanmaktadır.
Ayrıca KPSS, TUS, DUS vb. sınavlara giren adayların yabancı dil yeterliğinin belirlenmesi için de YDS sınavından alınan puanlar kullanılmaktadır. Örneğin TUS sınavına giren bir aday artık yabancı dil yeterliliğini YDS puanı ile belgelemektedir.
YDS’de kaç soru vardır? Sınav süresi ne kadardır?
80 Soru vardır.Sınav iki buçuk saat (150 dakika) sürer. Her soruya ortalama 1 dakika 52 saniye düşer.
YDS’de bütün sorular eşit puana mı sahiptir?
Evet bütün sorular eşit puana sahiptir.
YDS’den sonra çıkmış soruları görebilir miyim?
Daha önceki yıllarda, bu sınav KPDS/ÜDS adı altında yapılırken çıkmış sorulara ÖSYM’nin resmi sitesinden ulaşılabiliyordu. Fakat artık YDS’ de çıkmış soruların sadece yüzde 10′u ÖSYM tarafından kamu ile paylaşılmaktadır.
YDS sonuçları ne kadar süre geçerli/kaç yıl geçerli?
YDS puanınız süresiz geçerlidir.
Puanınızı akademik kadrolar için kullanacaksanız, başvurmayı düşündüğünüz kurumdan bu konuda bilgi alıp puanınızın geçerliliğini öğrenmelisiniz. Çünkü enstitüler ve üniversiteler farklı uygulamalarda bulunabilir. Örneğin A kurumu son iki yılda alınan puanı geçerli sayarken B kurumu son beş yılda alınan puanı geçerli sayabilmektedir.
Puanınızı yabancı dil tazminatı için kullanacaksanız geçerlik süresi 5 yıldır. Bu sürenin bitiminde sınava girmeyenlerin yabancı dil seviyeleri bir alt düzeye inmiş sayılır, seviyeleri (C) düzeyinde olanların 5. yılın sonunda yabancı dil tazminatları kesilir.
YDS nasıl yapılıyor?
Sınav tek oturumda ÖSYM tarafından önceden belirlenen ve duyurulan yer ve zamanda yapılır. Sınava başvuru sırasında sınav merkezleri ile ilgili bilgiyi başvuru kılavuzundan elde edebilirsiniz.
Yabancı dil sınavına kaç defa girilebilir?
Her dönemde bir defa girebilirsiniz. Örneğin 2016 yılı için bahar ve güz olmak üzere iki kere girme hakkınız vardır.
YDS kimler tarafından hazırlıyor?
Bu sınav ÖSYM’nin belirlediği uzman kişiler tarafından hazırlanır. Soruların geçerliği ve güvenirliği de yine ÖSYM tarafından denetlenir.
YDS ne zaman yapılır?
Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dilleri için Mart, Nisan, Mayıs ayları içerisinde bir kez ve Eylül, Ekim, Kasım ayları içerisinde bir kez olmak üzere yılda iki kez; diğer diller için ise Mart, Nisan, Mayıs ayları içerisinde olmak üzere yılda bir kez yapılır.
YDS hangi dillerde yapılır?
Yılda iki defa (ilkbahar ve sonbahar dönemi) sınav yapılan diller: İngilizce, Almanca, Fransızca Arapça ve Rusça.
Yılda bir defa (ilkbahar dönemi) sınav yapılan diller: Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Farsça, Gürcüce, Hollandaca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca.
-Hatırlatma 1: Yukarıda sıralan dillerden herhangi birinden başvuranların sayısı ÖSYM’nin belirlediği baraj sayının altında kalırsa sorular alışılageldiği gibi çoktan seçmeli değil, çeviri usulü olacaktır.Hatırlatma 2: Diğer diller için sınava girecek adaylar başvuru kılavuzunda belirtilen sınav merkezlerinden birini seçebilmektedirler.Bulgarca, Farsça, Yunanca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Gürcüce, Hollandaca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Sırpça ve Ukraynaca (Sadece Ankara’da)